latinica  ћирилица
27/11/2021 |  13:48 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

У недјељу захлађење, снијег на планинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује захлађење с кишом која ће према вечери ослабити у свим крајевима.

Ујутру и прије подне биће облачно са кишом на југу и западу, а у осталим предјелима суво. На истоку се очекује умјерено облачно вријеме, уз сунчане периоде и топлије, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне падавине ће бити јаче на западу, а током дана јача киша постепено ће се ширити ка истоку, уз захлађење. Уз пад температуре киша ће послије подне и увече на планинама постепено прећи у снијег.

До вечери се очекује да падавине постепено слабе у већини предјела.

Дуваће умјерен до јак јужни и југозападни вјетар, на планинама уз олујне ударе, послије подне слаби и окреће се на сјеверозападни.

Најнижа температура ваздуха од један до седам, на југу до 11, а највиша дневна од осам на западу до 16 на истоку, у вишим предјелима од пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас је сунчано вријеме у централним, источним и сјевероисточним подручјима, а у осталим облачно са кишом.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница један, Чемерно три, Нови Град шест, Бијељина, Градачац и Србац седам, Бањалука и Гацко осам, Зворник, Калиновик, Ливно и Хан Пијесак девет, Приједор и Бихаћ 10, Мркоњић Град, Соколац, Фоча и Груде 11, Билећа, Добој, Сарајево и Шипово 12, Бугојно и Сански Мост 13, Вишеград, Рибник и Требиње 14, Рудо и Сребреница 15, те Мостар, Неум и Зеница 16 степени целзијусових.