latinica  ћирилица
27/11/2021 |  14:00 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Додик: Ескобарова порука веома озбиљна (ВИДЕО)

Замјеник помоћника америчког државног секретара Габријел Ескобар послао је озбиљну поруку када је јасно рекао да је успио да разбије јединствен фронт одбране Српске тако што је опозицију повукао на своју страну, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић) -
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић)

Он је оцијенио да ће се на крају видјети ко је на страни Српске.

- Видјећете ко је на страни Српске, њеног очувања, развоја, постојања, а ко је на страни издаје коју ће оспоравати, указивати на сваком састанку на којем се они налазе и кажу - само зауставите Додика, санкционишите га, то је све пропало. Није пропало, Српска не зависи од Додика, Српска није Додик, али је Додик данас онај који је брани заједно са свим својим сарадницима и на то сам поносан - нагласио је Додик.

Он је додао да су одлучили да наставе даље, јер сматрају да Српска нема цијену.

- Не може бити цијена да ли ће Додик бити под санкцијама или не. Нека буде, али важно је да остане Република Српска. За њих то није важно, њима је важно да се додворе некима који су сада као неки представници овдје. Па шта ако је неко представник Америке? Овдје разговарамо о нашим питањима, а не америчким - истакао је Додик.

Он је поновио да они овдје долазе и хоће да направе унитарну БиХ, да смање Српску.

- То је видљиво из континуитета свега онога што раде. Прича о имовини је веома тешка, али сматрам да је то нешто што се тиче свих заједно, без обзира на то да ли је у питању власт или опозиција - поручио је Додик.

Додик је поновио да власт води политику, и да је та која је више одговорна, али је веома важно да је ту и опозиција.