latinica  ћирилица
27/11/2021 |  15:36 | Аутор: СРНА

Руској публици представити потенцијал младих Српске

Предсједник Скупштине Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић истакао је на састанку са директором Представништва Републике Српске у Москви Душком Перовићем значај добре сарадње Српске и Русије у области културе која омогућава студентима и омладини да покажу свој умјетнички потенцијал пред руском публиком.
Бањалучко студентско позориште (фото: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste) -
Бањалучко студентско позориште (фото: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste)

Пејаковић је пренио Перовићу утиске са наступа Бањалучког студентског позоришта на престижном фестивалу "Златни витез", на којем се публици представио комадом "Након представе".

- Поносни смо што су нас Руси са толико љубави и поштовања у погледима, осмијесима и аплаузима дочекали на фестивалу и срећни јер су наши глумци испунили очекивања у братској нам Русији, показавши изузетне глумачке способности - рекао је Срни Пејаковић, који је и директор Међународног фестивала студентских позоришта Кестенбург.

Он је посебно истакао значај што се публици у Москви представила глумица Надежда Костић, чија је то дипломска представа и у којој игра главну улогу.

- Сарадњу Студентског позоришта са Представништвом Републике Српске у Москви учвршћујемо и представљањем предстојећег фестивала Кестенбург, за које у Русији влада велико интересовање - рекао је Пејаковић.