latinica  ћирилица
27/11/2021 |  15:47 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Избор предсједника СНС-а одгођен за наредну годину

На изборној скупштини владајуће Српске напредне странке Александра Вучића изабрани су потпредсједници странке, док је избор предсједника и замјеника предсједника одгођен за наредну годину, послије избора у Србији.
Изборна скупштина СНС  (Фото:novost.rs) -
Изборна скупштина СНС (Фото:novost.rs)

Потпредсједница СНС-а Ана Брнабић рекла је послије Скупштине да је лидер странке Александар Вучић, који је и предсједник Србије, одбио да прихвати једногласан приједлог свих чланова и поново се кандидује као једини кандидат за предсједника СНС-а, пренијели су београдски медији.

- Пронашли су компромисно рјешење које подразумијева да Вучић предводи СНС до избора у априлу, након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани предсједник и замјеник предсједника СНС-а - навела је Брнабићева, која је и премијерка Србије.

Према њеним ријечима, након избора који ће бити одржани 3. априла, СНС ће имати ванредни конгрес на којем ће изабрати и предсједника и замјеника предсједника странке.

Изабрани су потпредсједници СНС Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због амбасадорског ангажовања, Александар Шапић и Ана Брнабић.

Изборној скупштини предсједавао је лидер странке, који је члановима представио извјештај о раду и сумирао постигнуте резултате, те указао на проблеме са којима се странка суочавала.

Предсједништво странке је са тридесетак чланова повећано на 100, док ће Главни одбор имати више од хиљаду чланова.