latinica  ћирилица
27/11/2021 |  16:12 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

У Приједору почела предизборна кампања (ВИДЕО)

У Приједору је почела предизборна кампања за пријевремене изборе за градоначелника постављањем првих плаката кандидата.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

У изборној трци учествује 14 политичких субјеката.

Симболичним лијепљењем првог предизборног плаката, уз представљање кандидата Слободана Јавора, СНСД је озваничио почетак кампање за пријевремене избора за градоначелника Приједора. Јавора ће у борби за градоначелничко мјесто подржати Социјалистичка партија, Уједињена Српска, СПС, ДЕМОС, НДП, НПС и Прва СДС.

- СНСД је са својим коалиционим партнерима опредијељен за једну здраву и одговорну политику и то смо доказали у протеклих 10 мјесеци. Захваљујући одличној сарадњи са Владом Републике Српске започели смо и завршили многе пројекте у нашем граду - рекао је Јавор.

Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Република Српска стабилна и да он гарантује стабилност и Приједору на челу са Слободаном Јавором, кандидатом за градоначелника.

- Заједно са коалиционим партнерима кандидовали смо овог младог човјека Слободана Јавора у увјерењу да може да покрене и пружи нову енергију у комуникацији, прије свега са грађанима, са Владом Српске и у оквиру институција у Приједору да учини све да имамо јасне визије и планове - рекао је Додик.

Почетак кампање озваничила је и коалиција "За наш Приједор", коју чине ДНС, ПДП и СДС. Њихов кандидат за градоначелника је Горан Предојевић.

- Кроз ову кампању презентоваћемо оно што желимо радити у граду Приједору. Оно што желим поручити јесте да у Приједору више ништа исто бити неће и да Приједор мора ићи брже и одговорније са људма који ће ући у Градску управу - истакао је Предојевић.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић вјерује у побједу Предојевића.

- Он ће бити градоначелник свих грађана, јер не дијели Приједор на "наше" и "њихове" - рекао је Нешић.

Кампању је почела и независна кандидаткиња за градоначелницу Слађана Радаковић која је поручила да је рјешење за све независан човјек, који одлуке доноси слободно.

- Као што знате, први сам независни одборник у Скупштини града Приједора, а то доказује да се расположење грађана промијенило и да су спремни да бирају ванпартијске кандидате. Приједорчани готово да немају шта да изгубе - сматра Радаковићева.

Изборна кампања за пријевремене изборе за градоначелника Приједора траје до 10. децембра. Право гласа на предстојећим изборима, према подацима Централне изборне комисије, има око 86.000 Приједорчана.