latinica  ћирилица
27/11/2021 |  19:15 ⇒ 20:11 | Аутор: СРНА

Градоначелник Тузле: Што прије ријешити питање захтјева рудара

Градоначелник Тузле Јасмин Имамовић позвао је све надлежне институције да што прије ријеше питање захтјева рудара без којих, истакао је, нема ни енергетског сектора у БиХ.

Имамовић је истакао да радници Термоелектране Тузла улажу велике напоре да очувају систем производње електричне енергије и топле воде за гријање, те да због запријећеног нестанка струје пријети максимална угроженост привреде и сваког домаћинства.

- Надлежни органи треба да покажу поштовање према рударима, разумијевање рударских проблема - истакао је Имамовић и позвао надлежне институције, прије свега Електропривреду БиХ да преузму одговорност, јер је у њиховим рукама моћ одлучивања, преносе федерални медији.

Имамовић је рекао да плата рудара не треба да буде мања него већа, да је поштено да угаљ који ископају буде боље плаћен.

- Свима је јасно да се у Електропривреди и рудницима накупило много проблема у много година и сви ти проблеми се не могу ријешити преко ноћи. Међутим, тренутну кризу треба ријешити хитно. И то поштено, без манипулација, спиновања и пријетњи читавим градовима и рударима - рекао је Имамовић.

Градоначелник Тузле каже да су грађани јако узнемирени, те да очекују конструктиван социјални дијалог.