latinica  ћирилица
27/11/2021 |  21:29 ⇒ 21:34 | Аутор: СРНА

Вучић: Нову Србију нико не може да заустави

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је вечерас, на свечаној академији поводом 13 година од оснивања странке, да нову Србију нико не може да заустави и да будућност СНС и Србије може да буде уједињавање људи, народа.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Посљедњих 10 година смо радили на томе да се деси и роди нова Србија, да оживи, да се подигне, ојача, пронађе снагу, достојанство и понос и ту Србију нико не може да заустави - поручио је Вучић члановима и симпатизерима СНС-а на прослави 13. годишњице странке.

Он је нагласио да је важно показивати одговорност и озбиљност, не показивати мржњу.

- Јер, сувише смо мали да бисмо имали право на унутрашње сукобе - истакао је Вучић током обраћања у Штарк арени.

Он је рекао да предаја није опција и да нема назад, нити повлачења пред било ким, а поготово не пред онима који су земљу уништили и урушили.

Вучић, који је и предсједник Србије, рекао је да Србија мора да буде отворена у региону и да је "Отворени Балкан" велика и важна идеја.

Он је истакао да се поједине земље у региону хвале шта све набављају од наоружања и како ће бити јаче од Србије, али да још не знају шта ће све од оружја ускоро добити Србија, и то много брже од њих, преносе београдски медији.

- Србија се наоружава само зато да нас више нико не би понижавао као што је било прије - нагласио је Вучић.

Он је потврдио да се на идућој скупштини странке неће кандидовати за предсједника странке, али да се никада неће одвајати од СНС.

Вучић је додао да је на данашњој скупштини СНС прихватио да помогне странци, да је води на сљедеће изборе, а онда је, каже, вријеме за неке друге, млађе људе.