latinica  ћирилица
28/11/2021 |  13:18 | Аутор: СРНА

Митровић: Сви пројекти у интересу народа могу се реализовати

Министар транспорта и комуникације у Савјету министара Војин Митровић истакао је приликом отварања моста Братољуб на Дрини, између Србије и БиХ, те заједничког граничног прелаза и царинског терминала, да је ово најбољи примјер да је могуће реализовати све пројекте који су интересу народа Србије и БиХ.
Војин Митровић - Фото: СРНА
Војин МитровићФото: СРНА

Митровић је подсјетио да је изградња моста, симболичног имена "Братољуб" састављеног од почетних слова Братунца и Љубовије, које овај мост повезује, трајала од октобра 2015. до маја 2017. године и да је изградњу у цијелости финансирала Србија.

- Изградња моста коштала је 499 милиона динара са ПДВ-ом или 13 милиона марака. Након изградње моста Република Српска је финансирала изградњу прилазног пута, али је настао проблем у вези са изградњом граничног прелаза - рекао је Митровић.

Он је током обраћања навео да није било довољно средстава и да је у том тренутку Управа за индиректно опорезивање БиХ имала око десет милиона марака за изградњу граничног прелаза.

- Када је нови Савјет министара преузео дужност у БиХ крајем 2019. године, обезбиједили смо додатних 3,5 милиона марака и настављене су активности око овог моста, односно изградња заједничког граничног прелаза и царинског терминала почела је априлу прошле, а завршена крајем јуна ове године - рекао је Митровић.

Митровић је нагласио да је ово први интегрисани гранични прелаз између Србије и БиХ, а његова изградња коштала је 14,2 милиона КМ укључујући и ПДВ.