latinica  ћирилица
28/11/2021 |  14:08 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Вулин: Бирократе или зла политичка воља успоравале отварање Братољуба

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин истакао је на отварању моста Братољуб да је свака потреба Републике Српске потреба Србије и да су бирократе и зла политичка воља успоравале ово отварање.
Александар Вулин на отварању новоизграђеог моста "Братољуб" - Фото: СРНА
Александар Вулин на отварању новоизграђеог моста "Братољуб"Фото: СРНА

Вулин је подсјетио да се мост Братољуб, који преко Дрине повезује Братунац и Љубовију, градио двије године, а најмање четири године се чекало да се бирократе или зла политичка воља смилује и допусте грађанима и једне и друге обале да живе и раде боље и једноставније.

Вулин је на свечаном отварању моста "Братољуб" нагласио да нема оправдања да се међу људима праве границе, да нема оправдања што се чекало шест година да се пређе преко овог моста и да се на боље промијени живот грађана са обје стране Дрине и шире.

- Србија је урадила све што је требало да уради и да мост изгради брзо и одмах, али ето чекало се више година на његово отварање јер је нечија политика или зловоља била преча него живот грађана са обе стране реке - рекао је Вулин.

Он је грађанима Републике Српске, Србије и БиХ честитао отварање моста и пожелио да то буде прилика да буду ближи једни другима, да животи пролазе у доброти, здрављу и напретку и прилика да се покаже да између браће не може и не смије бити граница.

- Немојте да би ми неко замерио на овоме што говорим, јер кад причамо и Европи кажемо Европа без граница, а што међу Србима мора да буде граница. Кад год причамо о свету који је велики, модеран и лијеп, кажемо да не сме бити препрека ни за људе ни за робу, што да буде препрека међу Србима - запитао се Вулин.

Он је нагласио да ово нико не треба да злоупотребљава, јер Срби изнад свега траже мир, рад и просперитет.

Вулин је и овом приликом истакао да ће Република Српска све док Србију води Александар Вучић бити чувана, помагана гдје год и како год треба.

- Није то само братска љубав већ се на оваквим примјерима показује да је то живот... Србију радује сваки успјех Српске, а свака туга и мука је погоде, јер је то и наша туга и мука - истакао је Вулин.