latinica  ћирилица
28/11/2021 |  15:15 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У понедјељак захлађење, киша и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити хладно и облачно са кишом у Херцеговини и снијегом у вишим предјелима, у Сарајевско-романијској регији и на југоистоку.

Ујутру и прије подне на планинама ће падати снијег, у нижим предјелима слаба киша и сусњежица, а на западу и у нижим предјелима понегдје слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Од средине дана и током поподнева у јужним предјелима јачаће падавине - на југу Херцеговине киша, а снијег у вишим предјелима, као и у Сарајевско-романијској регији и на југоистоку.

На југоистоку се до вечери очекује даље јачање снијег, па ће се и у нижим крајевима формирати сњежни покривач. У брдско-планинским предјелима ће уз јак вјетар доћи до појаве вијавица и сњежних наноса.

На сјеверу ће бити претежно суво и облачно током дана уз врло слабе падавине и то само понегдје.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар, поподне и увече ће јачати. У Херцеговни и на планинама увече ће дувати јак, понегдје и олујни вјетар.

Дневна температура ваздуха од два до седам, на југу до 11, а у вишим предјелима око нуле. Увече се очекује наставак захлађења.

У уторак, 30. новембра у вишим предјелима на истоку ујутру ће падати слаб снијег, а током дана се очекује суво и умјерено облачно уз сунчане интервале.

Дневна температура ваздуха од нула до шест, на југу до осам, а на планинама од минус четири степена Целзијусова.

Хладно уз мраз биће у сриједу, 1. децембра, ујутро, понегдје и магловито. Током дана умјерено облачно уз сунчане интервале и мало топлије.

Магла ће се понегдје по котлинама и око ријечних токова задржати дужи дио дана, па ће тамо бити и хладније.

Дневна температура ваздуха од четири до 11, на планинама и у мјестима са маглом од минус један степен Целзијусов.

Топлије са суначним периодима најављено је за четвртак, 2. децембар, али ће са постепеним наоблачење доћи и киша у јужне и западне предјеле. На истоку ће бити претежно суво. Почеће да дува умјерен до јак југо.

Највиша дневна температура ваздуха од седам до 14, на планинама од четири степена Целзијусова.

Нестабилно са кишом и пљусковима данас је било у већини крајева, наводе из Федералног хидрометеоролошког завода.

Бијељина је у 13.00 часова била најтоплији град са 18 степени Целзијусоавих, док је на Бјелашници измјерено нула степени.