latinica  ћирилица
28/11/2021 |  17:00 ⇒ 17:00 | Аутор: СРНА

"Пандемија је искушење, треба се чувати, али и духовно снажити"

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је да је пандемија вируса корона искушење, да се треба чувати али и духовно снажити да би ову болест побиједили.
Митрополит Јоаникије -
Митрополит Јоаникије

- Све је то искушење и свуда је на испиту наша вјера - истакао је митрополит Јоаникије у обраћању вјерницима Котору.

Митрополит је напоменуо да болест односи многе животе, због чега се треба чувати, бити дисциплинован, не порицати ништа од онога што медицина прописује, али и бити опрезан јер кроз сваку прилику хоће да се увуче политика или неки интерес.

- Били бисмо много јачи да се обратимо Цркви, духовности, посту и молитви, дисциплини духовној. Били бисмо много спремнији да помогнемо онима које захвата овај вирус истакао је митрополит Јоаникије.

Он је нагласио да не треба клонути духом, а за то су, како је рекао, добра прилика молитва и пост чији је циљ да се тијело ослободи од свих сувишних прохтјева.

- Треба да научи и душа да пости, да се ослобађа од мржње, од злопамћења, од сувишне увредљивости, од сваке пакости, од сваке ситнодушности и да умјесто свих тих мана насади у себи врлине - доброту, честитост, трпељивост, храброст, пожртвованост, а као свеза свих врлина је љубав - рекао је митрополит Јоаникије.