latinica  ћирилица
28/11/2021 |  19:27 ⇒ 20:07 | Аутор: РТС

Протест због хапшења грађана током блокаде путева

Под паролом "Стоп режимском насиљу" активисти покрета "Не давимо Београд" одржали су протестни скуп на Тргу Републике. Окупљање је организовано као реакција на, како кажу организатори, насиље и хапшења грађана широм Србије, током блокаде путева.
Протести у Београду - Фото: РТС
Протести у БеоградуФото: РТС

Као организатори скупа потписују се "Не давимо Београд", Отворена грађанска платформа "Акција", "Заједно за Србију" и Еколошки устанак.

Окупљени захтјевају и хитно привођење возача багера, као и привођење особа које су палицама и чекићем напали грађане који су протестовали у Шапцу.

Предсједник странке "Заједно за Србију" Небојша Зеленовић затражио је са протеста "моментално пуштање на слободу" Драгана Миловановића Црног, који је у Шапцу јуче спријечио возача багера који је кренуо на народ окупљен у блокади саобраћаја, "као и име човјека који је дао наређење да се полиција повуче, а наступе батинаши".

Учесници протеста кренули су у шетњу до зграде Радио-телевизије Србије и траже да се прочита проглас о томе шта се десило током јучерашњих протеста.

Поред тога, организатори су позвали грађане да сутра у 10 сати дођу у Лозницу гдје ће бити одржана седница Скупштине општине на чијем дневном реду је просторни план за пројекат "Јадар".

Јуче су у неколико градова Србије одржани протести грађана и еколошких активиста и једносатна блокада саобраћајница.