latinica  ћирилица
28/11/2021 |  20:09 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Побједе пред Међународне мечеве

Три меча другог кола Прве лиге Србије у сједећој одбојци одиграна су данас у Бањалуци у фискултурној сали Медицинске школе.
Сједећа одбојка - Фото: РТРС
Сједећа одбојкаФото: РТРС

Три меча другог кола Прве лиге Србије у сједећој одбојци одиграна су данас у Бањалуци у фискултурној сали Медицинске школе.

Одбојкашки клуб инвалида "Бања Лука" БГ, је остварио максималан учинак и побиједио у две утакмице, прва побједа забиљежена је против УОСИ "Лакташи " БГ са максималним резултазом 3:0, а у другом мечу су такође триумфовали против УОСИ "Борац" из НС резултатом 3:1, док су у међусобном сусрету, ове двије екипе, успјешнија била "Бања Лука" БГ!

- Ово нам је добра увертира и загријавање за међународну сцену. Очекује нас Лига Европе крајем године и све наше снаге, тренинзи и рад су фокусирани ка томе. Првенствене утакмице како у Републици Српској, тако и у Србије користимо да се што боље припремимо и уиграмо за Лигу Европе. Наравно да нам ово није први пут да играмо међународну сцену, али се надамо да уз помоћ нашег ресорног Министарства, можемо без проблема да учествујемо у најпрестижнијем Европском такмичењу, наравно када је у питању сједећа одбојка за инвалиде - ријечи су капитена Ђуран Драгана.

- Морам да напоменем да сви момци изузетно раде и труде се како на тренингу, тако и на утакмицама што ће се сигуран сам показати у такмичењима која нас очекују. Поред редовног првенства Републике Српске и Србије, очекује нас и међународни турнир у децембру које је на званичном такмичарском календару свјетске и европске асоцијације сједеће одбојке, а наш турнир је препознатљив и по томе што га организујемо у склопу обиљежавања Свјетског дана инвалида, трећи децембар - рекао је тренер ОКИ "Бања Лука" Драшко Маџар.