latinica  ћирилица
29/11/2021 |  07:13 ⇒ 07:14 | Аутор: РТРС

Шамац: Одржан концерт "Срцем за дјецу Ораховца"

У Шамцу је синоћ одржан хуманитарни концерт "Срцем за дјецу Ораховца" на којем је прикупљено 1.500 КМ за малишане ове општине на Косову и Метохији.
Хуманитарни концерт "Срцем за дјецу Ораховца" - Фото: СРНА
Хуманитарни концерт "Срцем за дјецу Ораховца"Фото: СРНА

Предсједник Клуба историчара "Посавина" Маја Видовић рекла је да је овај клуб иницијатор вечерашњег концерта и изразила задовољство што су имали прилику да прикупе новац и помогну дјеци у новогодишњим и божићним празницима.

Она је захвалила свима који су се одазвали.

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов, који је у Српској покретач хуманитарних акција за помоћ Србима на Космету, вечерас је као гост присуствовао концерту и рекао да је много пута био у Ораховцу и да дјеца тамо живе тешко.

Према његовим ријечима, дјеца у Ораховцу имају до 300 метара кретања колико је дугачка улица гдје живи око 150 Срба, гдје имају амбуланту и школу.

- Шамац, осим ове хуманитарне акције, много година учествује у свим акцијама Одбора када је ријеч о Космету. Ова помоћ није само материјална, она је морална као знак да српски народ на Космету није сам и да им је Шамац и цијела Република Српска наклоњена - истакао је Арлов.

Арлов је још једном позвао све грађане Српске да помогну до краја године да буде завршена изградња Дневног центра "Подржи ме 9. јануар" у Косовској Митровици.

Организатори вечерашњег концерта, који је одржан у препуној Кино дворани у Шамцу, је шамачки Клуб историчара "Посавина", Центар за културу, Српска православна црква, Омладинска организација, Удружење жена "Брвник", Црвени крст, хор "Јерувими", штампарија "Графико" и други.

У програму су учествовали културно-умјетничка друштва "Шамац" из Шамца и "Посавина" из Црквине, СПКД "Просвјета" из Обудовца, Удружење жена "Иванин златни вез", Плесни клуб "Принцес", Удружење грађана за помоћ лицима са посебним потребама, Јована Милојевић и рецитатори.