latinica  ћирилица
29/11/2021 |  07:52 ⇒ 11:22 | Аутор: РТРС

Бојић на Самиту градоначелника Балкана у Истанбулу (ВИДЕО)

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић са својим сарадницима учествује на Самиту градоначелника Балкана у Истанбулу.
Мирослав Бојић - Фото: РТРС
Мирослав БојићФото: РТРС

Организатор догађаја је градоначелник Истанбула Екрем Имамоглу, а општина Лакташи и Град Сарајево су једине локалне заједнице из БиХ које присуствовују Самиту.

Поред ових локалних заједница, Самиту присуствују градоначелници Београда, Будимпеште, Атине, Солуна, Подгорице, Сплита, Дубровника, Тиране, Скопља, Котора, Драча, Патраса, Призрена, Трикала и неколико турских градова. 

Учешћем на Самиту, општина Лакташи ће бити оснивач "Мреже балканских градова Б40" чије ће дјеловање бити усмјерено на  јачање дијалога између градова оснивача у циљу унапређења сарадње у пољу економије, културе и иновација, као и успостављање нових области сарадње, нарочито по питању заштите животне средине и климатских промјена.

Током Самита, Бојић ће одржати билатерални састанак са градоначелником Истанбула, али и састанке са неколико градоначелника градова учесника Самита. Ови састанци ће бити прилика да се представе инвестициони и туристички потенцијали општине Лакташи, али и разговара о могућем финансирању капиталних инфраструктурних пројеката на подручју Лакташа.