latinica  ћирилица
29/11/2021 |  08:44 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Милинчић: Нема важнијег мјеста у свијету за Српску и Србију од Москве (ВИДЕО)

Гостовање на важној адреси које је најавио Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, јесте Москва и руски предсједник Владимир Путин, истакла је Љубинка Милинчић, главна уредница редакције Спутњик Србија, гостојући у нашем Јутарњем програму.
Љубинка Милинчић - Фото: РТРС
Љубинка МилинчићФото: РТРС

- Нема важнијег мјеста у свијету за Српску и Србију од Москве. Додик ће разговорати са Путином, да добије још једном потврда Русија чврсто стоји уз Српску и Дејтонски споразум - истакла је Милинчић.

У досадашњим разговорима Путина и Додика увијек је предсједник Русије започињао конверзацију "Како могу помоћи '".

- Сигурно ће бити и сада такво питање, и то је разлика од Запада. За узврат Русија никада ништа није тражила. Русија не тражи ништа што је противно међународном праву - каже Милинчићева.

Она се осврнула и на недавни сусрет предсједника Србије Александра Вучића и Владимира Путина.

- Разговарано је о многим питањима, па исто тако и о Републици Српској. Морате имати на уму да су о тој теми разговорала два велика пријатеља Републике Српске, Путин и Вучић. Нормално је да је доминантно питање било гас, чије ће повољности  осјетити и становници у Републици Српској - додала је Милинчић.

У западним круговима, прије свега САД и Њемачкој све чешће се спомиње ријеч санкција, упућене према Српској.

- Санкције се уводе да спријече нормално функционисање државе. Морате знати да то могу одређене државе увести, али да тако нешто никада неће проћи у Савјету безбједности УН. Русија може то да надокнади, јер је велика и моћна, и може да заштитити своје пријатеље - додала је Милинчић.