latinica  ћирилица
29/11/2021 |  11:45 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Вулин уручио интерактивне уџбенике о безбједности у саобраћају (ВИДЕО)

На Србију се увјек можете ослонити, поручио је министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин у Источном Сарајеву, гдје су првачићима ОШ "Свети Сава", подијељени интерактивни уџбеници о безбједности у саобраћају.
Додјела уџбеника - Фото: РТРС
Додјела уџбеникаФото: РТРС

 У циљу васпитања безбједне генерације од пјешака до возача, као и у Србији, свим првачићима у Српској данас ће бити подијељено девет хиљада интерактивних буквара "Пажљивкова правила", док ће дјеца предшколског узраста добити бојанке.

- На овај начин дјеца уче да буде сигурна и безбједна, али и још једну важну ствар, да је њихова Србија увијек ту за њих и да од њихових првих корака је ту да брине о њима и њиховој безбједности и да се на Србију увјек могу ослонити - рекао је Вулин.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Србије Душко Пешић истако је да су уџбеници интерактивни.

- Књига је интерактивна уз помоћ апликације која оживљава лик Пажљивка и дјеца и док не науче читати већ могу да уче о саобраћају - додао је Пешић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Српске Новица Крунић истакао је да први први школски кораци у саобраћају треба да буду тврди, здрави и безбједни.