latinica  ћирилица
29/11/2021 |  12:06 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Bauerfeind лига кошарке у колицима: Премијера у Бањалуци

Утакмицом између ККИ Врбас и КИК Змај из Градачца у недјељу 5. децембра стартује новоформирана Bauerfeind међународна лига кошарке у колицима. Овај меч се игра у Спортској дворани "Обилићево" са почетком у 10 часова.
ККИ Врбас - Фото: РТРС
ККИ ВрбасФото: РТРС

У преосталим сусретима, који се играју у истој дворани, састају се: ККИ Загреб – КИК Уна Сана из Бихаћа (11.45), КИК Змај -  КИК Уна Сана (13.30) и ККИ Врбас – ККИ Загреб (15.15), слободна је екипа КИК Сана из Санског Моста.

- Потпуно спремно дочекујемо премијерно издање Bauerfeind лиге и убијеђен сам да ће наша екипа на старту забиљежити обје побједе, иако поштујемо наше ривале. Што се тиче организације, биће на високом нивоу и нема никакве дилеме да ћемо бити прави домаћини, а то смо доказали много пута раније - поручио је Маринко Умичевић, предсједник ККИ Врбас.

Предсједник Међународне Bauerfeind лиге кошарке у колицима Армин Азирај најавио је да ће у Бањалуци бити извучена главна награда РГК колица како би спонзор могао на вријеме да их обезбиједи, односно до финалног сусрета, те да очекује да ће клубови до ове прве рунде добити по двије гарнитуре дресова.

Он је додао како су због корона вируса многи клубови одустали од наступа, али се нада да ће ово бити квалитетно такмичење.