latinica  ћирилица
29/11/2021 |  12:54 | Аутор: СРНА

Вучић: За шест мјесеци стиже супервакцина из Кине

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ова земља данас биљежи значајан пад обољелих од вируса корона у односу на прије седам дана и најавио да би кроз пет до шест мјесеци из Кине требала да стигне супервакцина.
Александар Вучић (Фото: STRAHINJA ACIMOVIC) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото: STRAHINJA ACIMOVIC)Фото: ТАНЈУГ

- Очекујем да добијемо супервакцину и да се додатно и коначно решимо свих проблема. Верујем да ћемо после тога за неких осам, девет мјесеци моћи да је производимо и у Србији. То би било изузетно важно за нас. Тако, ако то све успемо то су чудесне ствари за Србију, а до тада да се чувамо колико год је могуће - рекао је Вучић новинарима.

Вучић је поручио да људи морају да живе и да раде због чега је вакцинација од кључног значаја, јер су шансе вакцинисаних да преживе неупоредиво веће.

Он је навео и да у Србију до Нове године треба да стигне и нови и врхунски лијек за вирус корона - МСД.

Вучић није директно одговорио на питање да ли Србију чека затварање граница с обзиром на ширење новог соја вируса – омикрона и чињеницу да је регистрован у Аустрији.

- Ако је у Аустрији, онда је питање дана када ће бити код нас. Нико у свету ништа не зна око тог омикрона - рекао је Вучић приликом обиласка радова на изградњи ауто-пута на дионици Прељина-Пожега.