latinica  ћирилица
29/11/2021 |  13:26 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Гајанин поново изабран за ректора Универзитета у Бањалуци

Досадашњи ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин поново је данас изабран на ову функцију.
Радослав Гајанин (Фото:glassrpske.com) -
Радослав Гајанин (Фото:glassrpske.com)

Гајанин, који је и редовни професор на Медицинском факултету, једногласно је изабран на посебној сједници Сената овог универзитета, који има 27 чланова.

Он је изразио задовољство што му је продужењем мандата Сенат указао повјерење да настави да води ову високошколску установу.

- Пред нама су нови изазови, прије свега да унапређујемо наставни процес на Универзитету, да иновирамо, лиценцирамо и релиценцирамо студијске програме, те да прилагођавамо излазне компетенције студента потребама тржишта - рекао је Гајанин новинарима.

Он каже да ће циљеви у наредном периоду бити унапређење међународне сарадње Универзитета у Бањалуци, те учешће у много већем броју пројеката који се финансирају из фондова ЕУ, као и постизање веће међународне размјене студената, наставника и особља.

- Као ректор сам сигуран да ћемо то и остварити, имајући у виду компетенције руководилаца, односно декана и директора института, који су активни, агилни и спремни да одговоре свим изазовима који нас чекају - рекао је Гајанин.