latinica  ћирилица
29/11/2021 |  14:05 | Аутор: РТРС

Избор најбољих спортиста Српске - списак скраћен на десет кандидата

Данас је у просторијама Независних новина у Бањалуци одржана друга сједница стручног жирија 67. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске.
Друга сједница стручног жирија - Фото: РТРС
Друга сједница стручног жиријаФото: РТРС

Сједницом је предсједавао уредник спортске редакције Гласа Српске Душан Репија.

Договорено је, између осталог, да се досадашњи списак са 20, смањи на десет кандидата за титулу најбољег у протеклој години.

Завршна манифестација биће одржана 14. децембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци, а на челу стручног жирија овогодишњег Избора je прослављени кошаркашки стручњак Светислав Пешић.

Осим избора десет најбољих, биће додијељено још десет награда, признања и плакета у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта, специјалне и паралелне везе Републике Српске и Републике Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта и најбољи спортски догађај године.

Такође, биће уручена и плакетe за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, спортски подухват године, плакета постхумно и признање најбољем спортском новинару Републике Српске - Златно перо "Лимун Папић", а наградe перспективним спортистима додијелиће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.