latinica  ћирилица
29/11/2021 |  14:16 ⇒ 14:21 | Аутор: СРНА

Лукашенко: Вашингтон, Лондон и Варшава желе да сруше ЕУ

САД и Велика Британија, уз умијешаност Пољске, желе да сруше Европску унију, изјавио је предсједник Бјелорусије Александар Лукашенко.
Европска унија - Фото: РТРС
Европска унијаФото: РТРС

Он је током обраћања војсци скренуо пажњу на компликовану ситуацију на западној граници Бјелорусије, јавила је бјелоруска агенција БЕЛТА.

- Сви можете да видите да су ограничени пољски политичари кренули на међународна путовања. Обратили смо пажњу на то гдје је /пољски премијер Матеуш/ Моравјецки отишао јуче. Отишао је у Велику Британију - рекао је Лукашенко.

Лукашенко је изразио увјерење да ће САД, Британија и Пољска за годину или двије почети да кују планове за уништавање ЕУ у корист Америке, пренио је ТАСС.

Према његовим ријечима, Американцима нису потребни партнери који могу да им парирају.

Лукашенко је подсјетио да се увођењем евра "појавила пријетња америчком долару" и да су тада почели проблеми унутар евро-атлантског блока.

- То разумијемо. Не маримо за то да ли је долар или евро. Зато није случајно што је Британија напустила ЕУ, јер није имала користи од блока - нагласио је Лукашенко.

Лукашенко је напоменуо и то да су Пољаци већ почели отворено да говоре о неким стварима, као што су изјаве да "уколико подстицаји Уније /милијарде долара и евра/ пресуше, онда им не треба ЕУ".

- Због тога се све чини како би се упропастила Европска унија - додао је Лукашенко.