latinica  ћирилица
29/11/2021 |  14:24 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Тегелтија-Калабухов: Русија један од најважнијих спољнотрговинских партнера

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је током данашњег разговора у Сарајеву са руским амбасадором у БиХ Игором Калабуховом да је Руска Федерација један од најважнијих спољнотрговинских партнера и инвеститора у БиХ.
Зоран Тегелтија и Игор Клабухов (Фото: Савјет министара) -
Зоран Тегелтија и Игор Клабухов (Фото: Савјет министара)

Током разговора о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону, Тегелтија је указао на потребу за постицањем веза између пословних заједница које стварају јединствен инструмент неопходан за даље ширење трговинске и економске сарадње.

У том контексту, он је поздравио закључке са састанка копредсједавајућих Комисије за трговинску и економску сарадњу Русије и БиХ, одржаног 29. октобра ове године.

Заједнички је оцијењено да постоји простор за додатно унапређење сарадње у области образовања, културе и науке, те исказано интересовање за одржавање међудржавних састанака у различитим форматима с циљем интензивирања трговинске и привредне сарадње, саопштено је из Савјета министара.

Говорећи о актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону, Тегелтија је нагласио значај интензивирања политичког дијалога, те досљедно поштовање Дејтонског мировног споразума.