latinica  ћирилица
29/11/2021 |  15:41 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Шеранић са представницима синдиката у управи

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржао је данас састанке са представницима синдиката у управи гдје их је информисао о новим моделима за повећање плата запослених између осталог и измјенама Закона о платама запослених у систему јавних служби, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Шеранић са представницима синдиката у управи (Фото: Влада Српске) -
Шеранић са представницима синдиката у управи (Фото: Влада Српске)

Шеранић је у току данашњег дана разговарао са Бранком Зеленовићем, предсједником Синдиката локалне самоуправе, управе и јавних служби Републике Српске, као и Божом Марићем, предсједником Синдиката управе Републике Српске, са сарадницима.

- Било је ријечи о новим моделима повећања плата запослених у јавним установама и фондовима чији је оснивач Република Српска, кроз умањење пореске основице и укидање дијела парафискалних намета, што ће бити усмјерено на повећање плата запослених у овим секторима. Радницима који примају плате до 1.000 КМ оне ће се увећати за пет одсто, док ће онима са примањима изнад овог износа то повећање износити три одсто - наводи се у саопштењу.

Шеранић је нагласио важност повећања плата радника у Фонду здравственог осигурања, Фонду за дјечију заштиту, као и установама социјалне заштите чији је оснивач Република Српска, а које су изузетно важне за збрињавање старијих лица и лица са инвалидитетом.

Он је истакао пожртвованост стручних радника из области здравствене и социјалне заштите посебно у отежаним условима пандемије вируса корона, нагласивши потребу међусобне подршке и сарадње у циљу сталног унапређења услуга које пружају грађанима.