latinica  ћирилица
29/11/2021 |  16:06 ⇒ 17:07 | Аутор: СРНА

Младену Миловановићу укинут притвор уз мјере забране

Суд БиХ укинуо је притвор Младену Миловановићу, осумњиченом за организовани криминал у вези са трговином дрогом и одредио мјере забране.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Мјере Миловановићу подразумијевају забране путовања ван БиХ, привремено му се одузима важећа путна исправа уз забрану издавања нових, а забрањен му је и прелазак границе БиХ уз личну карту.

Осумњиченом се забрањује посјећивање зграде или просторија Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и Агенције за истраге и заштиту БиХ, као и сваки облик контактирања и састајања са другим осумњиченима, као и свједоцима у овом кривичном предмету.

Притвор Миловановићу је укинут након што је Суд донио рјешење у предмету "Бојан Цвијетић и други" којим је усвојен приједлог Тужилаштва БиХ.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, а контрола оправданости вршиће се на свака два мјесеца.

Осумњичени је упозорен да му може бити одређен притвор ако прекрши обавезе из изречених мјера забране, саопштено је из Суда БиХ.

Суд БиХ је 18. новембра донио рјешење у предмету "Бојан Цвијетић и други" којим је Бојану Цвијетићу, Александару Николићу, Саши Рађевићу, Младену Миловановићу, Ивану Јурићу и Драгану Кресојевићу одредио мјеру притвора.

Сви су ухапшени у великој акцији МУП-а Републике Српске кодног назива "Транспортер", када су пронађена и одузета 303 килограма сканка, а привремено је одузето више скупоцјених аутомобила.