latinica  ћирилица
29/11/2021 |  18:05 ⇒ 18:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Генерални директор Твитера поднио оставку

Оснивач и извршни директор Твитера Џек Дорси поднио је данас оставку на мјесто првог човјека ове друштвене мреже.
Твитер (илустрација) -
Твитер (илустрација)

Одлука ступа на снагу одмах, а Дорси ће остати члан менаџмента Твитера најмање до сљедеће године.

Технолошки шеф Твитера Параг Агравал ће преузети улогу извршног директора.

- Одлучио сам да напустим Твитер јер вјерујем да је компанија спремна да крене даље од својих оснивача. Моје повјерење у Парага као директора је велико. Његов рад у претходних 10 година је био трансформациони. Дубоко сам му захвалан због његових вјештина, срца и душе. Вријеме је за вођство - саопштио је Дорси, пренио је С-Ен-Ен.

Дорси се обратио и на Твитеру гдје је написао да је то била само његова одлука.

- Било ми је тешко, наравно. Волим ову мрежу, компанију, волим вас све, много. С једне стране сам тужан, с друге сам радостан. Нема много компанија које су достигле овај ниво. И нема много оснивача који бирају добробит компаније прије свог ега. Знам да ћемо доказати да је ово био прави потез - написао је Дорси.

Након објаве ове вијести Твитерове акције су скочиле за 11 одсто.

Дорси осим Твитера има и дигиталну платну компанију Сквер.

Иначе, један од акционара Твитера Елиот Менаџмент затражио је смјену Дорсија с мјеста директора још 2020. године, прије него што је инвестициона фирма постигла договор са менаџментом компаније Твитер.

Оснивач Елиот Менаџмента и милијардер Пол Сингер питао је тада да ли Дорси треба да води обје компаније, позивајући га да напусти функцију једне од њих (Твитер или Сквер).