latinica  ћирилица
29/11/2021 |  20:05 ⇒ 20:09 | Аутор: sputniknews.com

Олујни вјетар и киша на Криму; Без струје око 56.000 људи (ФОТО/ВИДЕО)

На Криму је за посљедња четири дана новембра издато упозорење због обилних киша и вјетра, који је оставио око 56.000 људи без струје, саопштило је Министарство енергетике Русије.
Невријеме на Криму - Фото: Тwitter
Невријеме на КримуФото: Тwitter

Прес-служба кримске владе саопштила је да су све оперативне службе и ресори у земљи у стању високе приправности због олујног вјетра, као и да се Кримљанима савјетује да не напуштају своје домове из безбједносних разлога.

Према подацима хидрометеоролошког центра, 29. и 30. новембра ће у јужним, централним и источним подручјима Крима падати јака киша, а сутра се на планинама очекује и снијег.

Хидрометеоролошки центар упозорио је на веома јак вјетар на полуострву – до 25-30 метара у секунди, а на планинама 35 метара у секунди, што се по Бофоровој скали сматра ураганом.

У исто вријеме, Кримљани јављају да је неколико рејона Симферопоља остало без струје, укључујући централни дио града, као неколико села тог подручја.

У Симферопољу је оборено неколико великих стабала, оштећени су аутомобили и кровови кућа.

Како се наводи, снажан вјетар обрушио се и на Јалту. Неколико села на југу Крима остало је без струје због налета вјетра у понедјељак увече.