latinica  ћирилица
29/11/2021 |  21:31 ⇒ 30/11/2021 | 07:59 | Аутор: РТРС

Додик: Биран сам да браним интересе српског народа и Српске (ВИДЕО)

Биран сам да браним интересе српског народа и Републике Српске, а не да будем кукавица, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик гостујући у емисији наше телевизије Други угао.
Други угао, Милорад Додик - Фото: РТРС
Други угао, Милорад ДодикФото: РТРС

- Штитим интересе оних који су ме бирали, а интерес Српске и српског народа је да се проводи Дејтонски мировни споразум и слово Устава Анекса 4 Дејтонског споразума. Мислим да је то легитимно - поручио је Додик.

Нагласио је да ту нема никакве насилне активности и нечега што би представљало некакву револуцију.

- Наставићемо са тиме и нико нас не може зауставити - поручио је Додик.

Истакао је да је вријеме показало да нису потребни органи БиХ.

- У овом тренутку на једини легалан и легитиман начин функционише Република Српска, а многе то нервира и многи то не желе да виде - истакао је Додик.

Нагласио је да дипломатским активностима са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић и другим сарадницима покушавају да разбију стереотит који се дуго задржава у БиХ о једном, универзалном кривцу, и да објасне ситуацију.

- И вечерас је са америчким и европским званичницима разговарано о три теме које се тичу имовине, наметнуте одлуке бившег високог представника и Изборног закона, о томе како превазићи неминовино питање одлуке бившег високог представника и имовине којом се бесправно бавио Уставни суд БиХ - истакао је Додик.

Поручио је да наметнута одлука Валентина Инцка мора бити повучена.