latinica  ћирилица
29/11/2021 |  21:39 | Аутор: СРНА

Снијег отежао саобраћај у вишим крајевима

Теретна возила се на подручју Романије због снијега који пада искључују из саобраћаја, а због заснијеженог коловоза отежано се вози и у осталим вишим предјелима и преко планинских превоја у Републици Српској и Федерацији БиХ, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
илустрација - Фото: СРНА
илустрацијаФото: СРНА

Отежан је саобраћај на путним правцима Трново-Фоча преко Рогоја, Фоча-Гацко превој Чемерно, Власеница-Хан Пјесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град-Млиништа и Кнежево-Угар.

Због зимских услова за вожњу обустављен је саобраћај за теретна возила на ширем подручју Иван Седла и Нишића, док се путничка возила крећу отежано.

У нижим крајевима се вози по мокрим и клизавим коловозима, док је на појединим дионицама у вишим предјелима коловоз заснијежен.

Снијега на коловозу има на путним правцима Тарчин-Коњиц преко Иван Седла, Горњи Вакуф/Ускопље-Прозор преко Макљена, Дрвар-Босански Петровац преко Оштреља, Купрес-Шуица и Посушје-Јабланица преко Блидиње.

На дијелу регоналног пута Улог-Кланци, на превоју Морине, због сњежних сметова је обустављен саобраћај.

Возачима се савјетују да, без обзира на временске и саобраћајне услове, возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила.

Посједовање зимске опреме законски обавезно, напомели су из Ауто-мото савеза Српске.