latinica  ћирилица
30/11/2021 |  07:25 | Аутор: СРНА

Опрез, коловози клизави или заснијежени

Због јутарњег мраза, коловози су на већини путева у Републици Српској клизави, а у вишим планинским предјелима мјестимично заснијежени, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Мокри коловози (фото: Александар Чавић) -
Мокри коловози (фото: Александар Чавић)

Саобраћај је, због сметова, обустављенна дијелу регионалног пута Улог-Кланци, на превоју Морине.

Коловози су заснијежени на путевима Трново-Фоча преко Рогоја, Фоча-Гацко превој Чемерно, Власеница-Хан Пијесак преко Хан Погледа, Мркоњић Град–Млиништа и Кнежево-Угар.

Учестали су одрони на свим дионицама у усјецима и поред камених косина.

Због извођења радова на реконструкцији магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка два обустављен је саобраћај за све категорије возила и преусмјерава се на алтернативни правац Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, на путу Руданка-Добој један, Бакрачуша-Невесиње, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Добро Поље–Јажићи–Грајсољци, Тедин Хан-Криж.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Ради бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље у општини Фоча од 8.00 до 16.00 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због радова у тунелу "Угар" на дионици магистралног пута Црна Ријека-Угар измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због деминирања до 15.00 часова долази до получасовних обустава саобраћаја у Војковићима, Клакару Доњем и Горњим Божинцима.

Због реконструкције дионице регионалног пута Језеро-Шипово саобраћај ће се повремено обустављати од 7.00 до 17.00 часова по потреби, у трајању до један час.

На дионици локалног пута Ланишта-Марковић Поље саобраћај ће бити повремено обустављан од 8.00 до 16.00 часова због деминирања.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путним правцима Станић Ријека-аутопут-Бањалука и Гранични прелаз Рача-Обудовац кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Пољеза сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.