latinica  ћирилица
30/11/2021 |  10:39 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Соколац: Снијег прекинуо електроснабдијевање у 15 села

Сњежно невријеме током ноћи је на Сокоцу оставило без струје петнаестак села због квара на два далековода, а екипе електродистрибутивне Радне јединице од раних јутарњих часова постепено отклањају настале кварове.
На Сокоцу квар на далеководу Електродистрибуције,  без струје 15 села - Фото: СРНА
На Сокоцу квар на далеководу Електродистрибуције, без струје 15 селаФото: СРНА

У соколачкој Радној јединици "Електродистрибуције" Пале рекли су Срни да је од ноћас у прекиду 10-киловолтни далековод Каљина, гдје од 6.00 часова екипе натоје да отклоне кварове проузроковане снијегом који се задржао на електроводовима.

У току је и отклањање квара на дијелу далековода Ново Село, са кога се снабдијевају потрошачи у селу Бабине.

У општинској служби за одржавање локалних путева рекли су Срни да су у градском насељу Соколац приоритетне саобраћајнице очишћење. У току је чишћење пута према Каљини и селу Баре, гдје је пало око 30 центиметара снијега.

На осталим локалним путевима саобраћај се одвија без потешкоћа, кажу у овој служби.

Из соколачке Топлане су саопштили да јутрос централно гријање не функционише у згради Скупштине општине и Шумског газдинства "Романија" и да ће тај проблем бити ријешен током дана.

До прекида у испоруци топлотне енергије дошло је након отклањања јучерашњег квара и потребе за одзрачивањем система, па ће систем убрзо бити враћен у функцију, поручују из Топлане.