latinica  ћирилица
30/11/2021 |  11:59 | Аутор: Агенције

Роналдо: Није истина да су Златне лопте моја амбиција

Кристијано Роналдо оптужио је уредника Франс фудбала да не говори истину, након што је овај изјавио како му је Португалац сам рекао да му је "једина амбиција да, на крају, има више Златних лопти од Лионела Месија".
Кристијано Роналдо - Фото: Тwitter
Кристијано РоналдоФото: Тwitter

Паскал Фере, који је и организатор овог избора, изјаву је дао Њујорк Тајмсу.

Лионел Меси је синоћ освојио седму Златну лопту. Роналдо поред свог имена има пет.

- Увијек побјеђујем за себе и клубове које представљам. Побјеђујем за себе и оне који ме воле. Не побјеђујем против некога другог -  написао је, између осталог, Роналдо на друштвеним мрежама.

- Паскал Фере је слагао, искористио је моје име да промовише себе и кућу у којој ради. Неприхватљиво је да особа која је одговорна за додјељивање тако престижне награде може да уради тако нешто. Ово је непоштовање за некога ко је поштовао Франс фудбал и Златну лопту - истакао је Роналдо.

- Моја највећа амбиција увијек је била освајање трофеја са клубом у коме играм, односно са националним тимом своје земље. Желим да моје име буде уписано златним словима у историји фудбала - додао је фудбалер Манчестер јунајтеда.

Златна лопта се додјељује годишње, а у гласању учествује 180 новинара из цијелог свијета.

Меси је већ освојио награду више пута него иједан други фудбалер. Најбољи је, званично, био 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 и 2019. године.

Роналдо, који је најбољи посљедњи пут био 2017. године, први пут од 2010. године није био међу најбољом петорицом.

Од 2008. године само једном се догодило да неко други освоји ову награду (Лука Модрић 2018. године).