latinica  ћирилица
30/11/2021 |  12:07 ⇒ 16:13 | Аутор: РТРС

Вишковићу признање "Златна значка"

Предсједник Удружења ветерана "Гарда Пантери" Петар Цвијетиновић уручио је данас у Бањалуци признање "Златна значка" предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, у знак захвалности за пружену помоћ овом удружењу на одржавању културе сјећања на ратну прошлост ове јединице Војске Републике Српске.
Признање Радовану Вишковићу (Фото: Владе Српске) -
Признање Радовану Вишковићу (Фото: Владе Српске)

Током састанка са представницима удружења, које окупља више од 3.000 чланова, Вишковић се захвалио се на признању, истичући да су "Пантери", на челу са њиховим командантима Бранком Пантелић Пантеру и Љубиши Савићу Маузеру дали немјерљив допринос одбрани Мајевице и Семберије током протеклог, одбрамбено-отаџбинског рата.

Вишковић је нагласио је да је дужност и обавеза Владе Републике Српске да баштини културу сјећања на славни, ратни пут "Пантера", али и бројних других јединица Војске Републике Српске које су сачувале српски народ и Републику Српску.

- Током састанка, предсједник удружења "Гарда Пантери" Петар Цвијетиновић, захвалио се Влади Републике Српске на пруженој помоћ удружењу за достојанствено обиљежавање меморијала у рејону Пањика на Мајевици, на мјесту гдје је први командаnт јединице Бранко Пантелић Пантер изгубио живот у септембру 1992. године - саопштено је из Владе Српске.

Цвијетиновић се захвалио Влади и на пројектима за самозапошљавање ветерана ове јединице, који су, захваљујући програму помоћи демобилисани борцима, покренули сопствени посао и осигурали своју егзистенцију.

Данашњем састанку присуствовали су и Бранка Пантелић, супруга првог команданта "Пантера" и његов унук Виктор, као и Александар Савић, син Љубише Савића Маузера.