latinica  ћирилица
30/11/2021 |  12:09 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Кошарац: Састанак Додика и Путина добар сигнал за привредни развој

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац оцијенио је да је предстојећи састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са руским предсједником Владимиром Путином добар сигнал за привредни развој, нарочито гасификацију.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

- Мислим да политике Додика и Путина одражавају чињенично стање и да не угрожавају никога у БиХ - изјавио је Кошарац новинарима у Београду.

Он је поводом предстојеће посјете Додика Москви рекао да је то адекватна и врло јака и препознатљива политика, те да је неопходна сарадња са оним земљама, које прије свега и у политичком и у сваком другом контексту разумију прилике у БиХ.

- То је добар сигнал у смислу привредног развоја, цијенећи да је Република Српска капацитетом својих институција и добрих односа са Руском Федерацијом, па и добрих односа Додика са Путином обезбиједила једну врсту интеконекције за гас у БиХ, односно у Републици Српској, што наравно поздрављам - рекао је он.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да данас путује у Москву гдје се састати са руским предсједником Владимиром Путином, а једна од тема о којој ће разговарати је изградња гасовода од Раче према Бањалуци