latinica  ћирилица
30/11/2021 |  16:28 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Општина Прњавор спремна сутра исплатити по 500 КМ здравственим радницима (ВИДЕО)

Здравствени радници Бањалуке још чекају на обећану исплату једнократне помоћи у износу од 500 марака. И док градоначелник највећег града Драшко Станивуковић данима одуговлачи реализацију одлуке, Прњавор је спреман да већ сутра исплати новац запосленима у Дому здравља. Биће прва локална заједница која ће свим здравственим радницима исплати помоћ због отежаних услова рада узрокованих пандемијом корона вируса.
Дом здравља у Прњавору (Фото: domzdravljaprnjavor.com) -
Дом здравља у Прњавору (Фото: domzdravljaprnjavor.com)

На данашњи јавни позив Синдиката здравства свим локалним заједницама да подрже здравствене раднике једнократном помоћи од 500 марака први се огласио Прњавор. Ова општина спремна је да већ сутра новац уплати на рачуни свим радницима локалног Дома здравља.

- Оно што смо видјели јесте да већина локалних заједница то планира да уради сљедеће године. Прњавор је спреман да то уради већ сутра. Скупштинска већина предвођена СНСД-ом је прошле године усвојила буџет у ком је планирано за потребе Дома здравља 200.000 марака - рекао је Дарко Томаш начелник општине Прњавор.

Руководство прњаворског Дома здравља у допису достављеном општини, тражило је да умјесто примарно планиране набавке санитетског возила средства утроше на јачање кадровских капацитета установе.

- Ми их позивамо колико је сутра ујутру да доставе спискове свих запослених радника са текућим рачунима и ми ћемо сутра у току дана свим радницима пребацити по 500 марака и на тај начин бити прва локална заједница у Републици Српској која је исплатила овај износ - додао је Томаш.

Каже да општина Прњавор на овај начин показује спремност да одговори на иницијативу Синдиката из области здравства да све локалне заједнице у Републици Српској у наредном периоду планирају средства за помоћ здравственим радницима.

С друге стране бањалучки здравствени радници још чекају. Због тога су одборници СНСД-а у Скупштини града Бањалука одлучили да неће присуствовати сједницама градске Скупштине док не буду исплаћене накнаде здравственим радницима у пуном износу али и једнократне породиљске накнаде.