latinica  ћирилица
30/11/2021 |  16:52 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Унаприједити положај пензионера у Српској

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић на састанку са делегацијом Удружења пензионера Српске најавио је да је у буџету за наредну годину планирано двоструко више средстава за бањску рехабилитацију за пензионере, те да Влада остаје опредијељена да, у складу са могућностима, настави да ради на ванредном усклађивању пензија.
Вишковић са делегацијом Удружења пензионера Српске -
Вишковић са делегацијом Удружења пензионера Српске

Вишковић је делегацију Удружења, коју је предводио предсједник Ратко Трифуновић, упознао о активностима на изради буџета за наредну годину, те истакао да је један од главних приоритета Владе Републике Српске рад на унапређењу положаја пензионера, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На састанку у Бањалуци истакнута је добра сарадња између Владе и Удружења пензионера Републике Српске, те наглашено да ћа и у наредном времену, на партнерској основи, бити настављен заједнички рад на унапређењу положаја пензионера.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић и предсједник Скупштине Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар.