latinica  ћирилица
30/11/2021 |  21:47 | Аутор: СРНА

Скопље: Ухапшен отац због обљубе и продаје кћери, мајка због подвођења

Отац три малољетнице ухапшен је у Скопљу због обљубе и продаје једне кћерке, а мајка због подвођења, као и мушкарац којем је подводила, саопштило је Тужилаштво Сјеверне Македоније.

Како је прецизирано у саопштењу, отац је у дужем периоду "вршио обљубу једне од својих малољетних кћерки", док је другоосумњичена "злоупотребљавајући положај мајке дјетета, које није напунило 14 година, подводила дјевојчицу трећеосумњиченом за новчану надокнаду", преносе македонски медији.

Према Тужилаштву, отац је злоупотребљавајући свој положај продао кћерку за 3.000 евра мушкарцу на Косову и Метохији, којег је пронашао преко Интернета.

Након што му је било исплаћено 3.000 евра, додаје се, дјевојчица је одведена на Косово због склапања принудног брака.

- Послије два мјесеца она је дошла у госте код родитеља, а првоосумњичени, правдајући се да је предалеко, није је вратио на Косово и наставио је да врши обљубу малољетне кћерке - наводи се у саопштењу.

Све троје ухашених су изведени пред судију за претходни поступак скопског кривичног суда, који је прихватио приједлог Тужилаштва за организовани криминал Сјеверне Македоније и одредио им притвор од 30 дана.

Отац, првоосумњичени, извршио је два продужена кривична дјела родоскрнављење и трговина дјецом, а други двоје продужено кривично дјело трговина дјецом.

Према упутству тужиоца, малољетнице је збринуо Центар за социјални рад Скопље.