latinica  ћирилица
01/12/2021 |  08:05 ⇒ 08:19 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Тинејџер убио троје ученика (ФОТО/ВИДЕО)

Петнаестогодишњи дјечак у средњој школи у америчкој држави Мичиген, који је пуцао из полуаутоматског пиштоља, убио је троје ученика и ранио још осам особа прије него што је приведен, саопштила је полиција.

За једну од рањених особа потврђено је да је наставник у средњој школи Оксфорд, у мјесту Оксфорд Тауншип, 65 километара сјеверно од Детроита, саопштено је из канцеларије шерифа округа Окланд.

Убијени су 16-годишњи дјечак, једна 17-годишња дјевојчица и једна 14-годишња дјевојчица, рекао је замјеник шерифа Мајкл Мекејб новинарима на лицу мјеста, преноси Ројтерс.

Вјерује се да је осумњичени, ученик друге године у овој школи, дјеловао сам, а приликом хапшења није пружао отпор, након што је прије тога испалио 15 до 20 хитаца.

Инцидент је трајао око пет минута, рекао је Мекејб.

Локална телевизија у Детроиту WDIV извијестила је да осумњичени није ништа открио полицији и да је тражио да разговара са адвокатом.

Предсједника Џозефа Бајдена вијест о овом инциденту затекла је у обиласку на техничком колеџу у Минесоти, рекла је новинарима секретар за штампу Бијеле куће Џен Псаки.

- Моје срце је уз породице које пролазе кроз незамисливу тугу због губитка својих вољених особа - поручио је Бајден из Минесоте.

Гувернерка Мичигена Гречен Витмер назвала је пуцњаву у средњој школи "ужасном".

- Као грађани Мичигена, имамо одговорност да учинимо све што можемо да заштитимо једни друге од насиља оружјем - рекла је Витмар у саопштењу.