latinica  ћирилица
01/12/2021 |  10:17 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Завршен Кестенбург 2021; "Златни кестен" Факултету драмских умјетности Цетиње (ВИДЕО)

Извођењем представе "Шећер је ситан осим кад је коцка" београдског "Театра на брду" и додијелом награда најбољима, у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, синоћ је затворен 4. међународни
Представа "Шећер је ситан осим кад је коцка" - Фото: РТРС
Представа "Шећер је ситан осим кад је коцка"Фото: РТРС

Фестивал студентских позоришта Кестенбург. "Златни кестен" додијељен је Факултету драмских умјетности Цетиње.

Жири у саставу Светлана Бојковић, предсједник, Маја Додиг, Бранислав Недић, Бојан Ћетковић и Александра Ћосић чланови, већином гласова, одлучили су да награду "Златни кестен" додијеле ансамблу Факултета драмских умјетности Цетиње за представу у "Пламену страсти".

Награда "Сребрни кестен” коју додијељује жири медија, уручена је Академији умјетности Универзитета у Бањалуци, за представу "Сербус Европеикус" док је "Бронзани кестен" ове године, отишао у руке ансамбла Факултета драмских уметности Београд за представу "Грета из Фауста".

Прва специјална награда припала је Факултету драмских уметности Београд, друга специјална награда за кореографију додијељена је Ренати Агостини, док је трећа специјална награда за режију уручена Срђану Карановићу.

Наредни Кестенбург планиран је за 2023. годину, а из организације су најавили да домаћу публику очекује богат програм и нова форма која подразумијева одржавање фестивала на пет континената свијета.