latinica  ћирилица
01/12/2021 |  10:18 ⇒ 10:47 | Аутор: РТРС

Новаковић Бурсаћ: Не вјерујем у државу коме је правосуђе "трећи стуб власти" (ВИДЕО)

Документарно-играни филм аутора Гвоздена Шарца "Чико, ја сам жив немој да ме убијеш", који је синоћ премијено приказан на РТРС, а који прича причу дјечака Драгана Васића, никога није оставио равнодушним.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Похвалу аутору филма и РТРС на свом Твитер налогу објавила је предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

 1/3 "Чико, ја сам жив немој да ме убијеш"

Хвала #RTRS, посебно аутору Гвоздену Шарцу на овом документарно-играним филму снимљеном по истинитом догађају.

Ледићи, јуни 1992, 24 цивила.
Четворо дјеце од 18 мјесеци, 10, 12 и 13 година.

Као грађанин, политичар (шта год...): pic.twitter.com/hs8cq5kczo

- Хвала РТРС, посебно аутору Гвоздену Шарцу на овом документарно-играним филму снимљеном по истинитом догађају. Ледићи, јуни 1992, 24 цивила. Четворо дјеце од 18 мјесеци, 10, 12 и 13 година. Као грађанин, политичар (шта год...). Не вјерујем у "правосуђе" које овај злочин није пресудило 26 година од рата. Не вјерујем у државу коме је такво правосуђе "трећи стуб власти". Не вјерујем у намјере људи који су скројили такво провосуђе с циљем који се свакодневно потврђује - креирање слике, не истине о рату - напислала је Новаковић Бурсаћ.

Посебно не вјерује, како каже онима, чија је намјера да на основу рада оваквог правосуђа пишу историју.

- Да нас којекаквим "законима" натјерају да ћутимо и да не доказујемо истину. Вјерујем да добри људи постоје. Хвала онима који су спасили Драгана Васића. Такви спасавају свијет - напислала је Новаковић Бурсаћ.

Документарно-играни филм "Чико, ја сам жив немој да ме убијеш"