latinica  ћирилица
01/12/2021 |  10:27 | Аутор: СРНА

Позив за учешће у пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске"

Одбор за помоћ Косову и Метохији упутио је данас свим локалним заједницама у Републици Српској, СПКД "Просвејета" из Брчког и Мостара позив за учешће у 10. пројекту "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је планирано да 10. јубиларни пројекат буде реализован од 18. до 26. јуна након завршетка школске године, а да је рок за пријаву 28. фебруар.

- Наредне године уз долазак великог броја српске дјеце са Косова и Метохије позвали смо и српску дјецу из Глине са Баније у Хрватској, из породица чије су куће погођене прошлогодишњим разорним земљотресом - истакао је Арлов.

Он је додао да су дјеца узраста од 10 до 15 година са Косова и Метохије од 2012. године била гости вршњака и породица у 33 локалне заједнице Републике Српске, те да је овим пројектом спајања и повезивања са Космета у Српској боравило око 5.000 дјеце у пратњи око 450 просвјетних радника.

- Пројекат свих година има подршку Министарства просвјете и културе и Владе Републике Српске, а највише локалних заједница, основних школа и посебно подршку породица из Републике Српске. Четири године у овоме пројекту долазе нам дјеца и млади са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице које ћемо угостити и наредне године - нагласио је Арлов.

Арлов је још једном позвао све локалне заједнице Српске да подрже до краја ове године завршетак градње Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици који Одбор гради за дјецу и младе са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" којих има 164 укупно.