latinica  ћирилица
01/12/2021 |  12:07 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Вишковић: Планирана већа издвајања за борачке категорије

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да Влада остаје чврсто опредијељена да континуирано ради на даљем унапређењу статуса и материјалнoг положаја борачких категорија грађана, те најавио да су у буџету за 2022. годину планирана већа издвајaња по различитим основама ради побољшања положаја ове популације.
Вишковић са представницима борачких удружења (фото: Влада Српске) -
Вишковић са представницима борачких удружења (фото: Влада Српске)

Вишковић је најавио је вeћа буџетска издвајања за исплату мјесечног борачког додатка, личних и породичних инвалиднина, те бањско лијечење и рехабилитацију.

На састанку са представницима борачких удружења и организација разговарано је и о наставку активности на рјешавању питања стамбеног збрињавања, запошљавању дјеце погинулих бораца, као и о другим питањима од значаја за борачке категорије.

Истакнуто је да ћа Влада Републике Српске и представници ових удружења, као и до сада, на партнерској основи, наставити да раде на рјешавању свих отворених питања.

Вишковић је данас разговарао са представницима Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске, Савеза ратних војних инвалида Републике Српске, Организације старјешина Војске Републике Српске, Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" и Организације ампутираца "УДАС" о изради буџета Републике Српске за наредну годину, те планираним издвајањима из буџета за потребе борачких категорија грађана.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко инвалидске заштите Душко Милуновић и министарка финансија Зора Видовић, саопштено је из Владе Српске.