latinica  ћирилица
01/12/2021 |  13:24 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

Влада Српске: Радовић износи нетачне и непровјерене информације

Маркоекономски показатељи о којима се често говори у јавности су доступни и транспарентни, те свако изношење нетачних података је манипулација и обмањивање јавности, саопштила је Влада Српске, реагујући на изјаве народног посланика СДС-а Милана Раадовића.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

- Поводом изјава о макроекономским показатељима у Републици Српској, о којима је у јавности говорио народни посланик Милан Радовић, истичемо да народни посланик Милан Радовић у посљедње вријеме често у јавности износи нетачне и непровјерене информације - наглашава се у саопштењу Владе Српске.

У саопштењу се истиче да је су јавности у Републици Српској на располагању тачни подаци о броју запослених, како у јавном тако и у приватном сектору, као и подаци о наплаћеним приходима кроз извјештаје релевантних институција.

- Обзиром да је народни посланик Милан Радовић у јавности познат и као послодавац на овим просторима и региону, сматрамо да би, када већ о овим темама говори у јавности, било коректно да изнесе у јавност и податке и покаже какав је порески обвезник - истиче се у саопштењу Владе Српске.

Подсјећамо, посланик Милан Радовић рекао је јуче током засједања НСРС да макроекономска политика није добра.

- По основу доприноса за ПИО прикупљено је 484 милиона марака, док расходи за пензије износе 598 милиона, односно 114 милиона марака више. По овој динамици, на крају године имаћемо 228 милиона разлике и то је оно на што стално упозоравам. Ми имамо ситуацију гдје 190.000 радника у приватном сектору издржава 85.000 радника у јавном сектору и 270.000 пензионера, што је забрињавајуће - рекао је Радовић.