latinica  ћирилица
01/12/2021 |  14:02 ⇒ 29/12/2021 | 12:18 | Аутор: РТРС

До краја године у Добоју почиње са радом ИТЦ РТРС-а (ФОТО/ВИДЕО)

Добој ускоро добија Информативно-технички центар Радио телевизије Републике Српске. Требало би да почне да ради до краја ове године.
В.д директора РТРС-а Дијана Миланковић у будућем ИТЦ Добоју - Фото: РТРС
В.д директора РТРС-а Дијана Миланковић у будућем ИТЦ ДобојуФото: РТРС

Нове просторије ИТЦ-а обишла је в.д генералне директорке РТРС-а Дијана Миланковић, која је претходно разговарала са градоначелником Борисом Јеринићем.

Просторије будућег ИТЦ-а РТРС-а у Добоју су спремне, а до краја ове године биће опремљене савременом опремом, након чега ће ИТЦ почети да ради. Опремање просторија финансирао је Град Добој, а нови ИТЦ резултат је иницијативе Градске управе и подршке РТРС-а и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

- Ријеч је о простору који је и више него адекватан. То ми је врло драго због будућих колега који ће да раде овдје  јер ће радити у једном савременом простору који ће нам отворити могућности да будемо ефикасни, да квалитетно и објективно прикажемо оно што чини живот грађана и гледалаца РТРС-а - рекла је в.д. генералног директора РТРС-а Дијана Миланковић.

- Радује ме да су задовољни са свим оним што је овдје урађено, што је град Добој финансирао уређење ИТЦ-а и набавку опреме, која је у поступку реализације - навео је градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Прије обиласка просторија будућег ИТЦ-а у Добоју у градској управи одржан је радни састанак на којем су дефинисани детаљи будуће сарадње града и РТРС-а. Нови ИТЦ биће појачан и кадровски.

Добој: Борис Јеринић и Дијана Миланковић (Фото: РТРС)

- Ту је већ екипа која је покривала овај терен, наши дописници који већ дуго година раде за РТРС. А том тиму ће се прикључити неке нове младе снаге и вјерујем да ће управо допринијети квалитету нашег програма - истакла је Миланковић.

Будући ИТЦ у Добоју покриваће цијелу добојску регију. Прилози из градова и општина биће заступљени у свим емисијама, а као нова креће и емисија Хроника добојске регије, која ће уз остале регионалне хронике чинити дио програма РТРС-а.