latinica  ћирилица
01/12/2021 |  18:08 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Ђајић: Уплаћен новац здравственим радницима (ВИДЕО)

Здравственим установама у Бањалуци данас су уплаћена средства за једнократну новчану подршку здравственим радницима, потврдио је предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

- Укупно 2.700.000КМ уплаћено је на рачуне УКЦ-а Републике Српске, ЈЗУ Дома здравља Бањалука, Института за јавно здравство Републике Српске и Завода "Др Мирослав Зотовић", како смо и тражили у нашем амандману који усвојен још прије осам мјесеци - саопштио је Ђајић.

Он је навео да "по 500 КМ добија 5.400 здравствених радника као израз захвалности и награду за њихов напор и пружање стручне медицинске помоћи грађанима Републике Српске током највеће свјетске здравствене кризе".

Ђајић је додао да је градоначелник Бањалуке "Драшко Станивуковић одбијао, блокирао и на све начине покушавао да опструише исплату само зато што је то био приједлог Градског одбора СНСД-а".

- Наша борба у интересу грађана била је дуготрајна, али одлучна, а што је најбитније, није била узалудна. Овом побједом вратили смо дигнитет Скупштини града Бањалука, одборницима и грађанима. Станивуковић је овим добио поруку да се закона мора придржавати, а скупштинска већина која заступа вољу и интересе грађана Бањалуке поштовати - навео је Ђајић.

Он је истакао да одборници СНСД-а неће учествовати у раду Скупштине града све док се породиљама не исплати пуна једнократна накнада у износу од 500 КМ, како је и предложио Клуб одборника ове странке, а Скупштина одобрила.