latinica  ћирилица
01/12/2021 |  21:56 ⇒ 21:57 | Аутор: СРНА

Седамнаестогодишњак четврта жртва пуцњаве у Америци

Седамнаестогодишњи Џастин Шилинг четврта је жртва пуцњаве у средњој школи у Оксфорду у Мичигену, а нападачу се на терет ставља и тероризам.
Пуцњава  близини школе у Детроиту (фото:Jutjub/Printskrin) -
Пуцњава близини школе у Детроиту (фото:Jutjub/Printskrin)

За пуцњаву је оптужен петнаестогодишњи Итан Крамбли, ученик у овој школи у којој су убијена четири ученика и рањено још седам особа.

Тужилац округа Окланд Карен Мекдоналд рекла је да је Крамбли оптужен за низ кривичних дјела и да је, након што је прегледала доказе, потпуно сигурна да је то било апсолутно с предумишљајем.

Крамбли се терети као одрасла особа и суочава се са једном тачком за тероризам што је резултирало смрћу, са четири тачке за убиство првог степена, седам тачака за напад са намјером убиства и 12 тачака за посједовање ватреног оружја у извршењу кривичног дјела.

- Могуће је да ће ускоро бити још оптужница - рекла је Мекдоналдова.

Осумњичени је отворио ватру јуче у средњој школи Оксфорд из пиштоља који је његов отац је купио четири дана раније, рекле су власти.

Троје ученика - Тејт Мајр /16/, Хана Сент Џулијан /14/ и Медисин Болдвин /17/ - умрло је јуче, а 17-годишњи Џастин Шилинг данас је подлегао повредама, саопштио је шериф округа Оукланд.

Наставник и још шест ученика су рањени, од којих су неки и даље у критичном стању.