latinica  ћирилица
02/12/2021 |  07:18 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично мокри, могући одрони у

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија редовно, по мјестимично мокрим коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони.
Киша - Фото: Novosti.rs
КишаФото: Novosti.rs

Из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због реконструкције магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка два обустављен је саобраћај за све категорије возила и преусмјерава се на алтернативни правац Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Измијењен је режим саобраћаја на споју магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, на путу Руданка-Добој један, Козарска Дубица-Драксенић-Јасеновац, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар, Бистрица-Пале један и Бистрица-Подграб један, Шипово-Ново Село, Добро Поље–Јажићи–Грајсољци, Тедин Хан-Криж.

Ради бушачко-минерских радова на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Шћепан Поље у општини Фоча од 8.00 до 16.00 часова долазиће до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због деминирања на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, долази до повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На путним правцима Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука и Гранични прелаз Рача-Обудовац кретаће се превоз вангабаритног терета, а возачи треба да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу Поље-Подновље, за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку у мјесту Трн, а на дионици Брод на Дрини-Шћепан Пољеза сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.