latinica  ћирилица
02/12/2021 |  07:59 ⇒ 13:30 | Аутор: РТРС

Концесије олакшавају живот свим спортским колективима (ВИДЕО)

На иницијативу заинтересованих страна обратили смо се Министартву енергетике и рударства за процедуру око Закона концесије у спорту, како би олакшали живот свим спортским субјектима, истакао је Марио Ђуран, помоћник министра за спорт у Влади Републике Српске, гостујући у нашем Јуатрњем програму.
Огњен Ваљић и Марио Ђуран - Фото: РТРС
Огњен Ваљић и Марио ЂуранФото: РТРС

- Влада Српске ће им изаћи у сусрет да одобори свим субјектима који планирају обављати спортске дјелатности. Дакле, ту највише мислимо на објекте, спортске дворане и стадионе - додао је Ђуран.

Фудбал, као најраспрострањенији, и најпопуларнији спорт у Српској веома је заинтересован за овај закон, поручио је Огњен Ваљић, генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске.

- Фудбал јесте најпопуларнији, али морамо бити свјесни да заостајемо са инфраструктуром за Европом. Планирана је изградња неколико терена уз помоћ ФИФА и УЕФА, као и кровног савеза, а свакако да овај закон може донијети напредак на том пољу, јер изградња фудбалских терена је јако скупа, а сви знамо у каквој ситуацији се налазе наши клубови - нагласио је Ваљић.  

Ваљић је поручио да ФСРС има 20.000 регистрованих играча, али индиректно око фудбала је укључено око 100.000 особа.

Било је ријечи и о Закону о спорту, а помоћник министра Марио Ђуран нагласио је да је закон донио низ новина.

- Једна од ставки је то ко заслужује тренерску лиценцу и ко може обављати тај педагошки посао, како би увели реда у ову област, јер рад са дјецом је једна од најважнијих ставки у спорту - каже Ђуран.