latinica  ћирилица
02/12/2021 |  10:21 ⇒ 10:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Ухапшен Украјинац, планирао терористички напад у Русији

Руска Федерална служба безбједности (ФСБ) ухапсила је оперативца украјинске војне обавјештајне службе под сумњом да је планирао терористички напад у Русији, рекли су из прес службе ФСБ-а за агенцију ТАС С.
ФСБ (фото: COS FSB RF) -
ФСБ (фото: COS FSB RF)

- Безбједносни оперативци су ухватили оперативца обавјештајне службе министарства одбране Украјине, који је послат на нашу територију да изврши терористички напад - наводи се у саопштењу ФСБ.

Ухапшен је Александар Викторович Циљук (23), родом из Кијева.

- Он је признао да га је регрутовао пуковник Максим Леонидович Криловец, као и да је пратио његове инструкције - додаје се у саопштењу.

ФСБ наводи да је украјински обавјештајац требало да детонира двије ручно направљене експлозивне направе у којима је било 1,5 килограма ТНТ-а.

Он је илегално дошао у Русију са тројицом оперативаца војне обавјештајне службе Украјине илегално како би направио скровиште са оружјем и да допреми експлозивне направе.

- Када се поново вратио у Русију, Циљук је ухваћен на дјелу са оружјем када је ишао ка мјесту гдје је хтио да направи злочин - додали су из ФСБ и нагласили да су добили доказе којим се потврђује да је Украјина хтјела да изврши терористички напад у Русији.