latinica  ћирилица
02/12/2021 |  11:59 | Аутор: Агенције

Маји Огњеновић мурал у Зрењанину

Капитенка женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић у свом родном Зрењанину добиће мурал.
Маја Огњеновић (Photo by Takashi Aoyama/Getty Images) -
Маја Огњеновић (Photo by Takashi Aoyama/Getty Images)

Како је саопштено из градске управе, на згради у којој је одрасла, у насељу "4. јул", признати градски умјетник сликар Флора Виорел, почео је израду мурала посвећеног управо једној од најуспјешнијих спортисткиња рођених и пониклих у Зрењанину.

Након освојеног олимпијског сребра у Рио де Жанеиру 2016. године, Маја је збирци трофеја додала ове године и бронзану олимпијску медаљу из Токија.

Са репрезентацијом Србије освојила је још једно свјетско и два европска првенства, као и два друга и једно треће мјесто на шампионатима Старог континента.

Њена медаља из Токија уједно је и 24. олимпијска медаља која је стигла у Зрењанин, управо у години у којој град носи титулу "Европског града спорта".

Флора Виорел истиче да му је задовољство да ради један овакав мурал, и каже да то задовољство дијеле и станари у згради чија је Маја Огњеновић била некадашња комшиница, од којих му свакодневно стиже подршка у раду.

- Одлучили смо се за портрет, с подигнутом руком, како би био видљив и из прометне улице, удаљене око 60 метара. Изабрали смо лијепу фотографију, пренијећу је у стилу браон-бијело, уз евентуално још неку боју коју би додали, са крупним текстом "Маја" у доњем дијелу. Користићу акрилне боје, које су постојане и дуготрајне, и искључиво радити четкицом - рекао је Флора.

Огњеновић је рођена у Зрењанину 1984. године, а одбојку је почела да игра у ОШ "2. октобар".

Тренирала је у зрењанинском ОК Поштар, одакле је, као велики таленат, прешла у београдску Црвену звезду.